Notícies

Notícies

Un total de 40 candidatures opten als Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2016

dilluns, 17. octubre 2016

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS ha presentat avui el nou concepte i imatge dels guardons durant la reunió del jurat d'aquesta edició

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, juntament amb el vicepresident de la institució insular, Javier de Juan, han presentat avui els nous premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2016, coincidint amb la reunió del jurat d'aquesta edició, a la qual opten 40 candidatures.

A partir de l'edició d'enguany els premis canvien de format i de concepte, però sense perdre l'essència amb què foren creats els Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat l’any 2008. En aquest sentit, els guardons es renoven per  tal d'adaptar-se als canvis que s'han produït en la societat i reconèixer així aquells processos d’apoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a l'Illa de Mallorca. D'aquesta manera s'estableixen sis premis, dividits en quatre categories i es manté la dotació total dels premis: 36.000 euros.

En aquest sentit, la consellera Puigserver ha apuntat que “després de 8 anys de la posada en marxa dels premis per part de l’IMAS, els canvis que s’han produït a la nostra societat i en el nostre dia a dia fan necessari canviar-ne el sentit, al mateix temps que cal impulsar els projectes que es posen en funcionament des de les entitats i col·lectius del tercer sector de l’illa de Mallorca”.

La primera categoria està adreçada a projectes d'acció social i s'hi han presentat un total de 15 candidatures de diferents àmbits. En aquest cas es premiaran les actuacions realitzades que siguin exemplars per la qualitat global, l'impacte als resultats dels drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats. El jurat haurà de tenir en compte i valorar el  caràcter innovador de les propostes presentades, la cohesió social generada, la sostenibilitat i la replicabilitat. En aquesta categoria es concediran tres guardons, un dotat amb 9.000 euros, i els dos restants amb 6.000 euros per a cada un dels projectes premiats.

La segona categoria, a la que opten 13 candidatures, està dedicada als projectes de difusió i sensibilització. En aquest apartat, es valoraran aquelles publicacions, programes o campanyes que hagin aconseguit resultats d'impacte social, transmeten una imatge positiva dels drets socials i la participació ciutadana per afrontar les necessitats i reptes socials. La candidatura millor valorada pel jurat rebrà un premi de 5.000 euros.

La dues categories restants en què s'estructuren els premis es centren en la trajectòria exemplar d'una entitat o persona. En aquest cas opten al premi 8 entitats i 4 persones.  Aquí el jurat haurà de valorar la transformació social promoguda per millorar els drets socials de la ciutadana i la igualtat d'oportunitats a Mallorca. Ambdós guardons compten amb una dotació de 5.000 euros.

Composició del jurat

José Manuel Portalo, director insular de Persones amb Discapacitat del Consell de Mallorca, ha estat l'encarregat de presidir la reunió d’avui del jurat dels nous premis, el qual enguany està format per Isabel Oliver Payeres, directora del Centre Base de Persones amb Discapacitat i Dependència de Balears; Antoni Servera, director general de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears; Mercè Borràs, regidora delegada de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma; Margalida Jordà, presidenta d'EAPN Illes Balears; Guillem Febrer, president del CERMI Balears; Antoni Aguiló, Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB; Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Fernanda Caro, membre del Consell Assessor de l'IMAS; i la periodista i directora d'IB3 Ràdio, Mar Cerezalez.
 

Acte de lliurament

Els premis es lliuraran en un acte que tendrà lloc el proper 27 d'octubre a les 20h al Teatre Principal de Palma, amb el qual es tanquen els actes de la Diada de Mallorca. Tot i que l'entrada és gratuíta, per poder accedir als premis s'haurà d'emplenar el següent formulari.