Noticias

Noticias

L'IMAS ja ha concertat més del 83% dels serveis contemplats en el Pacte per a les Persones amb Discapacitat

Miércoles, 24. Mayo 2023

El document, signat amb les entitats del Tercer Sector de Mallorca el novembre passat, garanteix els drets del col·lectiu, optimitza els recursos i millora les condicions laborals dels professionals

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ja ha convocat i concertat la majoria dels serveis adreçats a garantir els drets i el benestar de les persones amb discapacitat de Mallorca, i a millorar la qualitat de l'atenció al col·lectiu, a més de les condicions laborals dels professionals del sector. Unes mesures emmarcades dins els acords del Pacte per a les Persones amb Discapacitat, signat el passat mes de novembre amb les principals federacions i entitats del Tercer Sector Social de l'illa.

Dels dotze concerts socials que s'havien d'enllestir per complir amb l'objectiu prioritari del Consell de Mallorca de posar a les persones amb diversitat funcional en el centre de les polítiques socials de l'illa, ja estan en vigor deu, per tant, més d'un 83% dels mateixos ja són una realitat.

La principal novetat és que són concerts a 3 anys prorrogables per 3 anys més, la qual cosa dona seguretat i estabilitat a la prestació dels serveis i a les pròpies entitats de l’àmbit. Durant aquest termini inicial, la inversió pressupostada per a la totalitat del concerts serà de 112.976.026,25 euros.

A més, per primera vegada l'IMAS posa el focus en l'Atenció Integral i Promoció de l'Autonomia per a persones amb discapacitat associada a un trastorn de salut mental amb la creació de 70 noves places concertades, augmentant en 11 més aquest recurs que fins ara es duia a terme a través de subvencions.

En concret, els primers 10 serveis concertats, que ja estan en funcionament fins al 2026, són, entre altres: el de suport a l'habitatge, amb 322 places; els d'atenció integral, amb un total de 497 places; o els de promoció i recuperació de l'autonomia personal, amb 140 places.

Així mateix, també han entrat en vigor els serveis de centre de dia, que contemplen 733 places, o els de residència, que compten amb 333 places. Ambdues concertacions han vist créixer de forma considerable els suports dirigits a l'atenció de persones amb especials dificultats tant per alteracions conductuals com necessitats de salut.

En la mateixa línia, els recursos que treballen dins l'àmbit de la tutela de persones amb discapacitat intel·lectual disposen ara d'un total 251 places.

En els pròxims mesos es desenvoluparan els dos concerts pendents vinculats al servei ocupacional, al d'habitatge supervisat i al d'habilitació i teràpia ocupacional.