Noticias

Noticias

L’IMAS projecta ampliar la residència Huialfàs per duplicar les places del centre per a gent gran de sa Pobla

Martes, 2. Agosto 2022

La presidenta Catalina Cladera i la consellera Sofia Alonso han visitat el solar contigu on es vol construir el nou edifici seguint el model d’atenció centrada en la persona

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha comprat el solar que hi ha contigu al pati interior de la residència Huialfàs amb l’objectiu de duplicar les 47 places de què actualment disposa aquest centre de sa Pobla gestionat per l’IMAS, i facilitar que un nombre més gran de persones majors dependents de la zona puguin ingressar en una residència pública pròxima al seu municipi.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz han visitat avui els terrenys a on es projecta l’ampliació de l’edifici actual.

«Avui és un dia important. La compra d’aquest solar ens permetrà incrementar les places residencials a la zona nord de Mallorca, que és una zona amb prou demanda. Invertim en recursos públics de proximitat per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones dependents de l’illa que, com és lògic, prefereixen estar prop del lloc de residència habitual, ja que això els ajuda a mantenir el contacte amb la xarxa social existent de familiars, veïnat i amics» ha manifestat Catalina Cladera.

Per la seva part, la consellera Sofia Alonso ha explicat que «la residència d’Huialfàs té una construcció molt semblant a una antiga casa mallorquina i està ubicada dins el poble, fet que afavoreix l’autonomia de les persones residents, que la senten com si fos la seva llar. Aquesta és l’essència del model d’atenció centrada en la persona que estam implantant a l’IMAS. L’ampliació del centre ens permetrà continuar la transformació de l’atenció i fer un centre més confortable, integrat en la comunitat i funcional, on la persona usuària trobi tots els serveis que necessita».

El solar adquirit és l’únic que hi ha contigu al centre. Està ubicat al carrer de s’Oli, ocupa una superfície de 1.065 m2 i el cost de la compra ha estat de 350.000 €. Una vegada formalitzada la transacció, l’IMAS treballa en l’expedient del projecte d’ampliació de la residència que, a més d’augmentar la capacitat actual, contempla ubicar la base comarcal des d’on es coordinaran altres recursos i programes per a gent gran que l’IMAS desenvolupa a aquesta zona de l’illa com el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID), els tallers d’estimulació cognitiva o de suport als familiars cuidadors, entre d’altres.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha destacat que «l’ampliació de la residència és una molt bona notícia per al poble i, en general, per a la comarca, i respon a una petició expressada per part dels òrgans de govern del municipi i també per part de l’oposició».

Ara mateix, la residència Huialfàs compta amb un total de 47 places que podrien arribar a superar les 80 amb l’ampliació del centre. Això suposaria un increment de les
845 places residencials pròpies que l’IMAS gestiona directament a través de les seves  residències: Llar d’Ancians (252), la Bonanova (350) i Oms-Sant Miquel (96) a Palma, Bartomeu Quetglas, a Felanitx (100), i Huialfàs (47). A aquestes, s’hi afegirà aquesta tardor la de Son Caulelles, a Pòrtol, amb 100 places, i a mitjans de l’any que ve està previst que concloguin les obres de reforma de la Miquel Mir d’Inca, que tendrà 40 noves places residencials per a persones grans dependents i 25 de centre de dia.