Noticias

Noticias

La presidenta Cladera rep en audiència l’equip de l’IMAS guardonat amb el premi nacional Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria

Martes, 13. Diciembre 2022

El Servei d’Atenció Integral a Domicili i la Guia Bàsica per a Treballar amb Gent Gran varen ser reconeguts com a projectes referents pel seu compromís amb la innovació en els serveis adreçats a persones majors.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada per la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i el vicepresident primer de l'IMAS, Jaume Tortella, ha rebut avui en audiència l’equip de professionals del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) i del Servei de Foment de l’Autonomia (EVIF) de l’IMAS guardonats amb el premi nacional Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria el passat mes d’octubre a Madrid.

Atorgat per la Cátedra en Innovación en Servicios Sociales y Dependencia, creada i formada per la UNED, l’Ajuntament de Fuenlabrada i l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials (ADYGSS), aquesta distinció reconeix els avanços i la innovació de projectes d’atenció domiciliària adreçada a persones majors en situació de vulnerabilitat duits a terme per entitats locals d’arreu l’Estat.

Representants de l’Àrea d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS varen recollir el guardó en el Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària. En concret, es premiaren la publicació Teixint comunitats protectores, sobre el desenvolupament del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) i també la Guia bàsica per a treballar amb gent gran, una eina molt senzilla i efectiva amb la qual es treballa l’estimulació cognitiva de les persones majors.

«Mallorca és referent en atenció a persones majors gràcies a professionals com vosaltres. Sou el nostre orgull i un valor segur. Engrandiu els serveis públics de cures i atenció a les persones majors, coneixeu millor que ningú el col·lectiu, no teniu por a innovar i ho feis amb una mirada completa i transversal. Gràcies per donar dia a dia el millor de vosaltres per millorar la qualitat de vida de les persones en aquesta etapa de la vida», ha dit la presidenta Cladera als professionals que formen part dels dos projectes.

«Aquest reconeixement d’àmbit nacional és la demostració que l’aposta que vàrem fer fa ara 5 anys amb la posada en marxa del SAID és encertada, destaca el caràcter innovador del projecte i la tasca de l’IMAS com a institució de proximitat especialitzada i a l’abast de tota la gent gran de Mallorca», ha destacat el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, durant l’audiència. Lamin ha estat acompanyat per la directora del SAID, Cristina Maura, la coordinadora, Teresa Calafat, i la terapeuta ocupacional, Laura Pioletti, a més de per la cap de secció de l’EVIF, Joana Ferragut, i les tècniques M. José de Prada i Margalida Pocoví.

El Servei d’Atenció Integral a Domicili, iniciat l’any 2017 i implantat ja a 39 municipis de Mallorca, ofereix atenció integral i especialitzada a la gent gran en situació de dependència que vol viure i envellir a ca seva i romandre al seu entorn.

Per la seva part, la Guia bàsica per a treballar amb gent gran dota els professionals de noves eines per a enfortir l'autonomia funcional i alentir la deterioració cognitiva de les persones majors. Alhora, pretén ser un mecanisme que contribueixi a reforçar la seva autoconfiança i la relació entre persona usuària i professional.

Aquest document és fruit de la transversalitat del Servei de Promoció de l’Autonomia i del SAID, i va ser ideat amb la intenció de posar a l’abast dels professionals que en formen part una nova eina per treballar l’estimulació cognitiva. A més de per a l’equip del servei, està disponible per a totes les persones particulars i professionals d’altres administracions que el vulguin descarregar, completament de franc a la pàgina web de l’IMAS.