Noticias

Noticias

El Consell dona la benvinguda als vint-i-tres infants ucraïnesos que passaran a Mallorca les seves vacances

Viernes, 29. Julio 2022

Els nins i nines varen arribar a l'illa la nit de dimecres i romandran de vacances a Mallorca fins a finals del mes d'agost

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Presidència, Javier de Juan i la consellera de Drets Socials, Sofía Alonso, ha rebut avui horabaixa a la seu de la institució insular els vint-i-tres infants procedents de la zona de Butxa (Ucraïna) que conviuran aquest estiu amb una quinzena de famílies a l'illa.

Els nins i nines, d'entre 7 i 14 anys, varen arribar la nit de dimecres a l'aeroport de Son Sant Joan i romandran a Mallorca fins a finals del mes d'agost. Dos adults de referència els acompanyen durant la seva estada i feren amb ells el viatge des d'Ucraïna, que ha estat finançat amb una donació de 150.000 € que el Consell de Mallorca ha aportat al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i que inclou també altres projectes d'ajuda que l'entitat executa en origen.

«Teníem moltes ganes que ja fóssiu aquí, que arribàssiu a la nostra illa i conèixer-vos. Des del primer moment que ens vàrem oferir perquè poguéssiu passar aquí unes vacances d'estiu, hem fet i continuarem fent tot el possible perquè vos sentiu còmodes i segurs. Volem que Mallorca sigui com una segona casa per vosaltres i estic segura que serà així», ha expressat la presidenta Cladera, que també s'ha dirigit a les famílies acollidores. «No puc estar més orgullosa que Mallorca compti amb famílies com voltros, sou el millor que tenim com a societat» ha assegurat la presidenta. «Noltros hi hem posat els recursos, la logística i la voluntat, però sense voltros aquests al·lots i al·lotes ara no serien aquí i res d'això seria possible, així que gràcies de tot cor per la vostra solidaritat i compromís» ha dit.

El Consell de Mallorca s'ha implicat a través de l'IMAS en la recerca d'aquestes 15 famílies que es varen presentar com a voluntàries a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. La directora insular d'Infància i Família, Mari Ángeles Fernández Valiente, la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, i la gerent de l'entitat, Catalina Socies, han donat també la benvinguda als infants i han agraït la solidaritat de les 15 famílies acollidores «perquè sense vosaltres no podríem haver atès mai la petició que ens varen fer els batles i batlesses d'Ucraïna".

L'IMAS ha habilitat per a elles un telèfon de guàrdia les 24 hores del dia per atendre qualsevol consulta o necessitat que pugui sorgir durant l'estada i assegurar, que aquests nins i nines aprofiten al màxim les seves vacances.

Durant l'acte, una de les dues adultes de referència que els han acompanyat durant el viatge ha agraït en nom de tots els infants i les seves famílies la solidaritat del Consell i de les famílies mallorquines que de manera altruista els acolliran durant el pròxim mes.

Les estades parteixen d'una petició formulada durant la videoconferència mantinguda el mes d'abril passat entre la presidenta Cladera, el batle de Kíiv i l'Associació de Municipis d'Ucraïna (AMU), que ha estat qui s'ha encarregat de tramitar els desplaçaments perquè que aquests nins i nines tenguin la possibilitat de gaudir d'unes vacances lluny de la situació que es viu al seu país.