Noticias

Noticias

L’IMAS obre la convocatòria d’ajudes individuals per a la gent gran amb un augment del pressupost fins els 575.000

Lunes, 25. Octubre 2021

L’objectiu és finançar ajudes tècniques que fomentin l’autonomia personal dels majors

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha obert la convocatòria pública extraordinària d’ajudes individuals per a les persones majors amb un pressupost de 575.000 €. La convocatòria s’ha publicat al BOIB de dia 16 d’octubre i el termini per presentar les sol•licituds finalitza el dia 15 de novembre.

Poden accedir a aquesta línia d’ajudes totes les persones de més de 65 anys, amb una renda no superior als 15.039,18 € i que estiguin empadronades a Mallorca al manco des de fa dos anys. L’objectiu és finançar ajudes tècniques que permetin aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de la gent gran, així com suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals, facilitant així el desenvolupament de la seva vida diària, augmentant-ne el benestar social.

El conseller de Drets Socials, Javier de Juan, ha apuntat en aquest sentit que «des de l’IMAS esteim fent un esforç humà i econòmic per garantir el benestar de totes les persones majors i fomentar un envelliment digne i de qualitat. Som conscients que la pandèmia ha complicat la situació econòmica de moltes famílies i, com a administració, tenim l’obligació de facilitar-los els recursos i les eines necessàries per fomentar la màxima autonomia dels nostres majors».

Concretament, des de l’IMAS s’han contemplat ajudes per a la mobilitat (adaptació o adquisició d’un vehicle, compra de llits hospitalaris...), pròtesis i ortesis (ulleres, audífons, fèrules...); i estris bàsics que siguin indispensables per millorar la seva qualitat de vida i fomentar-ne l’autonomia personal.

Podeu trobar més informació sobre aquestes ajudes a la seu electrònica